Tape kopen? | De Boer Vrachtbescherming B.V.

Tape wordt veelal gebruikt om dozen te sluiten en/of allerlei voorwerpen aan elkaar vast te maken. Afhankelijk van de gebruikswijze van de tape kunnen de breedte, het materiaal en de kleur van e…

58 artikelen  

Verwijder alle


en rol tape variëren. Tape bestaat voornamelijk uit twee lagen: een toplaag en een lijmlaag. Daarnaast heeft tape een bepaalde dikte, uitgedrukt in het aantal micron (my). Hoe hoger de micron waarde, hoe sterker de tape is en hoe minder snel het scheurt of losraakt. Sterkere tapes zijn misschien iets duurder in de aanschaf, maar beschermen wel optimaal.

Welke soort tape heeft u wanneer nodig? Daarbij is het belangrijk dat er vier soorten van de meest gangbare tapes verkrijgbaar zijn. PVC tape, PP Acryl tape, Hotmelt tape en Solvent tape.

PVC TapePVC tape is een zeer gebruiksvriendelijke tape om mee te werken. PVC tape rolt namelijk geluidloos af. Daarnaast is PVC tape ook nog eens met de hand af te scheuren. PVC tape is erg geschikt om te bedrukken, waar het dan ook veelal voor wordt gebruikt als het gaat om bedrukte tape. Om een goede kleefkracht te behouden is het aan te raden om de PVC tape te bewaren/gebruiken in een niet al te koude ruimte.

PP Acryl tapePP Acryl tape is verkrijgbaar in verschillende diktes. Vaak is PP Acryl tape net iets goedkoper dan de PVC tape. Het verschil is echter dat de tape veel geluid maakt tijdens het afrollen. PP Acryl tape is, net als PVC tape goed te bedrukken. De onmiddellijke kleefkracht is echter wat minder direct. De acryllijmlaag heeft iets meer tijd nodig om in te werken, maar werkt daarna uitstekend.

Hotmelt tapeDeze PP tape heeft een hotmelt belijming hetgeen ervoor zorgt dat deze een hoge directe hechting heeft. Tevens is dit een milieuvriendelijke tape welke gemakkelijk afrolt en geen geuroverdracht kent. Hierdoor is deze zeer geschikt en veelal gebruikt binnen de foodbranche.

Solvent TapeSolvent tape hecht op vrijwel alle ondergronden. Dankzij de solvent belijming laat deze lijm na verwijdering geen resten na. Deze tape heeft een beperkte temperatuur-verwerkingsrange.

Leverbaar in vele breedtes en rollengtes. Doordat deze tape ook makkelijk afrolt leent hij zich ook goed voor machinale verwerking.

Naast de meeste gebruikte tape, leveren wij ook waarschuwingstape, machinetape, masking tape, strapping tape, VCI tape, papierentape, dubbelzijdige tape, duct tape, filament tape en vloermarkeringstape. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om uw tape te bedrukken met uw bedrijfslogo of wat u er ook maar op wilt hebben.

Eveneens leveren wij ook tape dispensers om het gebruik van de tape te vereenvoudigen.