Maskeerpapier 30 cm 40 gr. handrol

Artikelnummer: 8040.30
Maskeerpapier 30 cm 40 gr. handrol

Maskeerpapier 30 cm 40 gr. handrol

  • Dikte: 40 grams
  • Subcategorie: Maskeerpapier
  • Breedte: 30 cm
  • Lengte: 50 m

Omschrijving

Maskeerpapier wordt ook wel afplakpapier genoemd. Het wordt veelal gebruikt om producten of onderdelen af te plakken zodat er geen verf of lak op kan komen.

Maskeerpapier heeft zijn naam te danken aan het feit dat het wordt gebruikt om producten of onderdelen te maskeren. Zo wordt maskeerpapier bijvoorbeeld gebruikt om vrachtwagens, bussen, caravans, auto's of andere voertuigen af te plakken om deze vervolgens te beschermen tegen verf of lak. Met het maskeerpapier kunt u de oppervlakten nauwkeurig afplakken.

Het traditionele maskeerpapier is bruin van kleur. Dit wordt veel gebruikt door schadeherstelbedrijven en schilders. Het is ideaal te gebruiken bij zowel watergedragen als solventhoudende lakken. Een ander bijkomend voordeel is dat het maskeerpapier erg soepel is van structuur. Hierdoor laat het zich eenvoudig aanpassen aan het te maskeren oppervlak.

Het maskeerpapier op rol is leverbaar in diverse afmetingen.

Het papier houdt stof tegen wanneer er bijvoorbeeld wordt geschuurd in een woning. Het voordeel van maskeerpapier is dat het een coating laag heeft die ervoor zorgt dat verf of lak niet wordt doorgelaten.

Naast de maskeerpapier houder is er nog masking tape nodig om de onderdelen of objecten af te plakken.